LIKOVI

Ali (Erkan Petekaja) - glava porodice Akarsu. Mornar. Strog otac koji nije preterano mario za svoju porodicu i decu. Stalno se vraća u njihove živote, a propušta njihove mnogobrojne životne trenutke. Kada se zaljubi u fatalnu Holanđanku Karolin, između porodice i ljubavnice, Ali se odlučuje za ljubavnicu. Nakon razvoda sa Džemile izbacuje svoju porodicu na ulicu, a u kuću dovodi Karolin, s kojom se ženi. Vremenom shvata da je pogrešio i pokušava da vrati Džemile. Ubija njenog drugog muža, Hikmeta Kardžija, a pokušava da ubije i nju. U tome ga sprečava njegova majka, Hasefe, koja ga ranjava. Nakon toga Ali provodi godine u zatvoru i biva pomilovan. Kaje se zbog svega što je učinio i želi da se razvede od Karolin.

Džemile (Ajča Bingol) - Alijeva žena. Čvrsta i divna osoba puna ljubavi za svoje četvoro dece. Sama ih je podigla i uspešno se nosi sa velikom odgovornošću. Kada sazna da je suprug vara, ruši joj se celi svet. Preuzima brigu o svemu i sa svojom decom kreće iznova. Upoznaje novog muškarca, Hikmeta Kardžija, za kog se udaje. Na dan venčanja postaje udovica i nasleđuje veliki deo bogatstva svog pokojnog supruga. Nekada domaćica i brižna majka, Džemile postaje poslovna žena i vlasnica velikog lanca fabrika.

Karolin (Vilma Eles) - atraktivna Holanđanka, bankarski radnik s burnom prošlošću za koju u Turskoj niko ne zna. Spremna je po svaku cenu da odvoji Alija od njegove porodice. Voli udobnost i luksuz. Udaje se za Alija i sa njim je dok ima para. Kad on ode u zatvor, ostavlja njihovog sina, Mustafu, kod Hasefe i vraća se u Holandiju. U teškim momentima predaje se alkoholu. Nakon nekoliko godina vraća se u Tursku i traži svog sina nazad. Pokušava da nastavi život uz Alija, ali kako su bogatstvo i je njegova opsednutost njom nestali, počinje da traži nove imućne žrtve (Soner, Kenan, Hakan).

Berin (Jildiz Čari Atiksoj) - najstarija Alijeva i Džemilina kćerka. Svesna je očeve odsutnosti. Nema dlake na jeziku. Bori se za svoje ideale. Na fakultetu prava za oko joj zapada buntovni anarhista, Ahmet, koji vodi proteste protiv oštre turske vlade. Berin je hrabra devojka koja želi da zaštiti svoju majku i porodicu. Kako bi spasila ljubav svog života, udaje se za Hakana, kolegu s fakulteta koji je zaljubljen u nju. Rađa mu ćerku Zehru, ali se nakon nekoliko godina razvodi i vraća Ahmetu.

Ajlin (Farah Zejnep Abdulah) - druga kći pomorca Alija i Džemile. Ajlin je pomalo vrckasta. Ima pogrešne ideale, brzo se zaljubi i buntovna je. Smatra da je njena majka sama kriva što otac ima ljubavnicu, jer žena po njoj moram biti doterana i ne sme dopustiti da se njen muž zagleda u drugu. Ubrzo uviđa svoje greške i staje uz majku. Upoznaje misterioznog i starijeg muškarca Sonera i, ne znajući njegove prave namere zaljubljuje se u njega, ali i on u nju. Sonerov mlađi brat, Murat, boluje od teške bolesti i traži od brata da mu pomogne da pridobije ljubav devojke u koju je zaljubljen. Ajlin i Soner sklapaju predbračni ugovor između nje i Murata, kojim ona nasleđuje veliki deo porodičnog bogatstva nakon Muratove smrti. Ajlin postaje bogata i ugledna dama, ali biva nesrećnaobija. Ljubav između nje i Sonera postaje sve jača. Kada Murat sazna da se Ajlin za njega udala samo zbog interesa, pokušava da se ubije, ali ga ona sprečava u tome.

Mete (Aras Bulut Inemli) - najstariji sin Alija i Džemile. Često ulazi u sukobe s vršnjacima i suprotstavlja se ocu. Postaje blizak sa profesorkom muzičkog, Indži, koja je jedina iz škole koja ga razume. Savetuje ga i pomaže mu da postupa ispravno. Mete se u nju zaljubljuje i iz ljubavi prema njoj, rađa se i ljubav prema muzici. Pobeđuje na srednjoškolskom takmićenju u pevanju, formira svoj bend i postaje poznat. U međuvremenu, profesorka Indži oboljeva od teške bolesti i umire. U najtežim trenucima biva uz nju i teško mu pada njena smrt. Svoje pesme posvećuje njoj.

Osman (Emir Berke Zindžidi, Gun Koper) - najmlađe dete u porodici. Budući da je tako malen, svi ga štite i pokušavaju da ga drže izvan svih problema. Zbog toga se on, za razliku od drugih članova porodice, razvija u osobu koja sve događaje može sagledati u celosti i dati najobjektivniji komentar na sve što se događa. Osman središnji lik priče koja se proteže od 1967. do danas. Cela priča zapravo je Osmanova priča.

Hasefe (Meral Četinkaja) - Alijeva majka, najstariji lik u priči. Jednostavna je, hrabra i iskusna žena. Veruje da njen sin ne postupa ispravno i dovoljno je direktna i srčana da zauzme stranu svoje snaje Džemile. Njen drugi sin Kemal i snaja Neriman, kao proračunate osobe koje ponašanje menjaju kako vetar duva, u očima Hasefe ne vrede puno. Džemile smatra kao svoju ćerku i nakon razvoda sa Alijem staje na njenu stranu. Kako bi je spasila od svoga sina, koji u jednom trenutku namerava da je ubije, puca u njega i ranjava ga. Brine se o Alijevom i Karolininom sinu dok je on u zatvoru, a ona u Holandiji.